Cocu wijst vaste PSV-aanvoerder aan: Ik ga hem niet de band ontnemen

Cocu wijst vaste PSV-aanvoerder aan: "Ik ga hem niet de band ontnemen"

17-07-2017 14:52
55

Luuk de Jong is ook komend seizoen de aanvoerder van PSV. Ondanks dat de spits van de Eindhovenaren een slecht jaar achter de rug heeft, houdt trainer Phillip Cocu vertrouwen. Dat zegt Cocu maandag tijdens het persmoment in het Zwitserse Verbier.

Emile van de Sande
VERBIER

Met Héctor Moreno, Andrés Guardado en Remko Pasveer zag Cocu drie meer ervaren spelers vertrekken. "De verantwoordelijkheid moet sowieso verdeeld worden, omdat een aantal dragende spelers is vertrokken. Maar je ontkomt er als aanvoerder ook niet aan dat je iets meer verantwoordelijkheid hebt, naar buiten toe maar ook binnen de selectie", zegt Cocu tijdens de persconferentie.

Cocu hoopt op een beter jaar voor zijn spits. "Ik ga hem niet de aanvoerdersband ontnemen, omdat hij weer een lastig jaar zou kunnen hebben. Hij heeft jarenlang laten zien dat hij een hele belangrijke schakel is binnen ons team. Niemand ontkent dat het afgelopen jaar ondermaats was, dan is het aan hem om een reactie te geven. Als dat niet gebeurt, dan gaan we daarnaar handelen."