Eredivisionist komt met uniek initiatief: heuse jeugdopleiding voor eSporters

Eredivisionist komt met uniek initiatief: heuse jeugdopleiding voor eSporters

17-07-2017 15:23
32

Een bijzonder initiatief van Heracles Almelo. De eredivisionist maakt maandag op de website bekend dat er een heuse een eigen jeugdopleiding voor eSporters wordt gestart. Komende vrijdag worden er zes tiener gepresenteerd door Heracles. De zogenaamde eJeugd zal worden getraind door Bryan Hessing, fulltime eSporter van de club. 

"Ik ben ervan overtuigd dat we met de Heracles eJeugd geschiedenis schrijven", wordt de achttienjarige Rik Weits - één van de zes talenten - geciteerd. "De ontwikkelingen wijzen erop dat eSports alleen maar groter wordt. Ik voel me vereerd dat ik tot de eerste lichting behoor bij Heracles Almelo. Ik ga er alles aan doen om de club, ook op toernooien, zo goed mogelijk te vertegenwoordigen."

Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles, is enthousiast over het initiatief. "Met de eJeugd breiden we Team Heracles eSports uit en zorgen we ervoor dat we getrainde en kwalitatieve eSpelers in huis hebben. De spelers zullen Heracles Almelo ook op het hoogste niveau vertegenwoordigen."

"Als eSpeler van Heracles Almelo vertegenwoordig ik de club in de Nederlandse E-Divisie en op nationale en internationale toernooien. Nu mag ik ook jonge talenten opleiden", zegt Hessing. Heracles schrijft dat de eJeugd als team gaat deelnemen aan FIFA-toernooien, zowel in het Polman Stadion als op externe locaties. 

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports.