'Dat Van Gaal positief was is geweldig, maar het was niet alleen Van Gaal'

'Dat Van Gaal positief was is geweldig, maar het was niet alleen Van Gaal'

17-07-2017 23:08
10

Anouk Hoogendijk verwacht dat de Oranjegekte alleen maar groter wordt. De Oranjevrouwen zijn flitsend aan het EK in eigen land begonnen door met 1-0 te winnen van Noorwegen. Maar liefst 2,1 miljoen mensen zagen die wedstrijd.

Dat maakt Hoogendijk, ex-international van de Oranjevrouwen trots. "Dat is denk een record", zegt ze tegen de NOS. "Er waren zoveel mensen. Alles was Oranje. Het was echt kippenvel. Het was heel indrukwekkend. Ik denk dat het hele land op z'n kop gaat staan de komende tijd."

Na afloop van het duel gaf Louis van Gaal zijn goedkeuring voor het spel van de dames van Oranje. "Dat Van Gaal positief was is natuurlijk geweldig, maar het was niet alleen Van Gaal. Er waren zoveel grote namen in het voetbal die positief waren. Ook de koning was er, dat gaf ook een boost. Het was geweldig, maar ook gewoon terecht", zegt Hoogendijk.

Hoogendijk denkt dat mensen nu blijven plakken. "Veel mensen keken en gaven het een kans. Nu Oranje het zo goed gedaan heeft, denk ik dat ze blijven hangen en dat de Oranjegekte alleen maar groter wordt."