Volksverhuizing Oranje-backs: luxeprobleem na zes (!) en mogelijk zeven transfers

Volksverhuizing Oranje-backs: luxeprobleem na zes (!) en mogelijk zeven transfers

18-07-2017 15:00
35

Met een beetje geluk heeft het Nederlands elftal binnenkort een luxeprobleem op de backposities. Deze transferzomer staat met zes transfers en misschien wel een zevende op komst in het teken van verhuizende vleugelverdedigers.

Daar kan Oranje het komende seizoen flink de vruchten van plukken. Eigenlijk gaan van alle backs die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal alleen Patrick van Aanholt, Daryl Janmaat en Joël Veltman deze transferzomer niet van club wisselen. De Ajacied verlengt vermoedelijk zijn contract en is aangewezen als nieuwe Ajax-aanvoerder. Janmaat lijkt voorlopig goed op zijn plek te zitten bij Watford en Patrick van Aanholt kan zich opmaken voor een seizoen onder trainer Frank de Boer bij Crystal Palace. Zes andere Oranje-backs of potentiële Oranje-backs hebben al een transfer gemaakt, met een zevende mogelijk in aantocht. VoetbalPrimeur zet op een rij uit welke - op een hoog niveau spelende backs - bondscoach Dick Advocaat na de zomer allemaal kan kiezen.

Rechts
Rick Karsdorp (AS Roma)
De vliegende rechtsback mag het voor het eerst in het buitenland gaan laten zien bij AS Roma en als hij na het herstel van zijn knie-operatie een basisplaats weet af te dwingen bij de Europese subtopper, heeft Oranje er een offensieve vaste kracht aan de rechterzijde van de verdediging bij.

Kenny Tete (Olympique Lyon)
De concurrentie voor Karsdorp wordt ook niet misselijk. Zijn rivaal Tete heeft namelijk eveneens een fraaie transfer gemaakt: van de bank naar Ajax naar - waarschijnlijk - de basis van Olympique Lyon. Met de niet imponerende Rafael als concurrent heeft Tete goede kansen op veel speeltijd en in dat geval wordt de keuze voor Advocaat tussen Karsdorp en Tete nog een heel lastige.

Wie wordt na deze transferzomer basisspeler bij Oranje? Rick Karsdorp, Kenny Tete of toch Daryl Janmaat of Joël Veltman? Discussieer mee in de comments!

Links
Terence Kongolo (AS Monaco)
Een van de fraaiste transfers van deze transferzomer was die van Kongolo van Feyenoord naar AS Monaco. Kan de linksback de stap naar de top van Europa zetten bij de Monegasken? Met het nakende vertrek van Benjamin Mendy naar Manchester City zijn er in ieder geval genoeg speelkansen voor Kongolo bij de kampioen met Frankrijk, iets wat heel positief kan uitpakken voor zijn toekomst in Oranje.

Nathan Aké (Bournemouth)
Een transfer van bijna 23 miljoen euro binnen de Premier League. Voor Aké liggen de kansen bij Oranje toch vooral op de linksbackpositie en regelmatig spelen op het allerhoogste niveau in Engeland is een zeer gunstige ontwikkeling voor de nationale ploeg, waar hij al twee interlands voor speelde.

Ridgeciano Haps (Feyenoord)
Het vertrek van Kongolo heeft ook deuren geopend voor Haps, die dinsdag de overstap maakte van AZ naar Feyenoord. Ondanks zijn goede spel bij AZ en veel mensen die hem graag in Oranje zouden hebben gezien, maakte hij nog niet zijn debuut voor de nationale ploeg. Spelen bij de kampioen van Nederland en in de Champions League maakt hem echter meteen een zeer geschikte Oranje-kandidaat.

Jetro Willems (Eintracht Frankfurt)
Officieel is de transfer nog niet, maar maandag bevestigde Eintracht Frankfurt al dat Jetro Willems de medische keuring had ondergaan bij de club. Spelen op een hoog niveau in de Bundesliga kan Willems de impuls geven die zo nodig is om hem een stabielere, constantere back te maken.

Mogelijke transfer
Nick Viergever (Ajax)
Het totaal aantal potentiële Oranje-backs dat deze zomer een transfer maakt kan op zeven komen te liggen als Ajax Viergever laat gaan. In Duitsland werd al gesproken over interesse van Bayer Leverkusen in de bij Ajax als linksback spelende Viergever, wiens contract in Amsterdam volgend seizoen afloopt.

Welke van de linksbacks, inclusief Van Aanholt en Blind, zie jij het liefst in de Oranje-basis? Reageer in de comments!