Update: Middenvelder richting Groningse exit: 'Er is wat belangstelling voor hem'

Update: Middenvelder richting Groningse exit: 'Er is wat belangstelling voor hem'

18-07-2017 23:32
28

Een transfer van Simon Tibbling naar Brøndby IF is voorlopig niet aan de orde. De Deense topclub zal meer geld op tafel moeten leggen voor de middenvelder van FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland laat dat dinsdag weten aan BT Sport. 

Brøndby bracht onlangs een bod van ongeveer één miljoen euro uit op de 22-jarige Zweed. Dat werd door Groningen afgeslagen. "Hij is geen slechtere speler geworden sinds we hem hebben gekocht, dus er moet een goede prijs worden betaald", aldus Nijland. 

"Er is de afgelopen weken veel geschreven over de interesse van Brøndby, maar momenteel speelt er weinig. Er zal een hoger bod uitgebracht moeten worden voordat we Simon verkopen. Bedragen noem ik niet. We hebben hem destijds voor 1,3 miljoen euro overgenomen van Djurgardens. Brøndby bood ons ongeveer één miljoen."

Tibbling zat afgelopen seizoen regelmatig op de bank in het Noordlease Stadion. Het contract van de middenvelder loopt door tot medio 2019. 

Update 23.32 uur: Een vertrek van Tibbling uit Groningen wordt steeds waarschijnlijker. Dat meldt Voetbal International dinsdagavond. "Er is wat belangstelling voor Simon", zegt Nijland over de situatie van de middenvelder, die niet happy is in Nederland. "Dat komt net als de laatste weken uit Scandinavië. We wachten af hoe concreet het wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s