Mooie anekdote over vertrokken Guardado: Het was mijn schuld, maar hij zei niets

Mooie anekdote over vertrokken Guardado: "Het was mijn schuld, maar hij zei niets"

18-07-2017 17:18
2

De verhuurperiode van Oleksandr Zinchenko bij PSV verliep dan wel minder succesvol dan hij gehoopt had, toch heeft de jonge Oekraïner geen spijt van zijn seizoen in Eindhoven. Zinchenko stak vooral veel op van Andrés Guardado, vertelt hij in gesprek Championat. 

"Een aanvoerder, een legende bij het Mexicaanse elftal, een goede speler met veel ervaring. Hij heeft een driejarig zoontje en ik heb nog nooit een vader zoveel van zijn kind zien houden", aldus Zinchenko, die werd gehuurd van Manchester City.

De international heeft een grappige anekdote in petto over Guardado. "Ik kwam tegelijk met hem het toilet binnen en we stonden naast elkaar. Hij had van die nieuwe, draadloze oordopjes. Ik wilde er eentje pakken, waarna hij zijn hoofd wegtrok en er eentje in het urinoir viel. Hij spoelde meteen weg."

"Het was mijn schuld, maar hij zei niets. De jongens moesten daarna lachen, ze noemden hem security omdat hij nog maar een oortje in had, net als een bodyguard", lacht Zinchenko. "Andrés speelde mee met de grap, hij is cool." Guardado (30) nam afgelopen week afscheid bij PSV. Hij werd verkocht aan Real Betis.