Nederlands Real Madrid-talent praat met clubs uit Eredivisie: Een jaar stallen

Nederlands Real Madrid-talent praat met clubs uit Eredivisie: "Een jaar stallen"

18-07-2017 22:08
22

Een kolderieke situatie rond Real Madrid-middenvelder Mink Peeters. Een verhuur aan NEC is in het water gevallen, omdat de formatie uit Nijmegen hem graag eerst een week op proef wilde hebben. Dat verzoek zorgde voor hilariteit in Spanje. 

"NEC wilde Mink eerst een week op proef hebben. Dat kan technisch gezien niet eens, omdat hij nog onder contract staat bij Real", legt vader Geert Peeters uit aan dagblad de Gelderlander. NEC-directeur Remco Oversier zei maandag nog dat Peeters niet naar Nijmegen komt, omdat er al genoeg middenvelder rondlopen in het Goffertstadion. 

Wedden

Meer odds

"Uit het aanbod blijkt wel dat Oversier Mink niet eens kende", countert Peeters senior. "Daar waren we wel verbaasd over. We zijn nu met andere clubs in gesprek. Clubs uit de Bundesliga en uit de Eredivisie."

Het contract van Peeters gaat binnenkort verlengd worden door Real, zegt zijn vader. "Real wil Mink voor één jaar bij een club stallen op het hoogste niveau, in plaats van bij Castilla (het tweede team, red.) te laten spelen. Het idee om naar NEC te gaan kwam ook niet uit de koker van Real, maar uit die van ons. Mink is toch een Nijmeegse jongen."

"Via investeerders hebben we contact gezocht, ook omdat NEC hem vorig jaar graag wilde hebben. Helaas gaat het nu allemaal niet door."

Lees ook: 'Hilariteit bij Real Madrid om NEC: 'nee' na verzoek van directeur Oversier'