'Na komst Haps en St. Juste lonkt vertrek: zes clubs willen Feyenoord-verdediger'

'Na komst Haps en St. Juste lonkt vertrek: zes clubs willen Feyenoord-verdediger'

19-07-2017 06:52
58

Lucas Woudenberg mag zich in de belangstelling van liefst zes clubs uit de Eredivisie verheugen. De 23-jarige linksback wordt elders in het land het perspectief geboden wat bij Feyenoord ontbreekt na de komst van Ridgeciano Haps.

SC Heerenveen maakt nog altijd serieus werk van Woudenberg. De Friezen zijn al langer geïnteresseerd, maar wilden de vleugelverdediger niet in een deal met Jerry St. Juste betrekken, meldt De Telegraaf. De centrale verdediger bewandelde de omgekeerde weg. Woudenberg moet slechts een klein deel kosten van de 4,8 miljoen die St. Juste opleverde.

Heerenveen krijgt evenwel concurrentie uit alle hoeken van de Eredivisie. Onder meer Roda JC wil na Simon Gustafson opnieuw zaken doen met Feyenoord, terwijl Sparta al langer concreet is voor Woudenberg. De back lijkt evenwel voor grotere clubs te kunnen kiezen. Willem II en Excelsior haakten al af, omdat ze niet de middelen hadden om hem te strikken.

Woudenberg is door de komst van Haps en de aanwezigheid van Miquel Nelom de derde linksback in De Kuip. Het afgelopen seizoen moest hij Terence Kongolo voor zich dulden, waardoor hij slechts acht Eredivisie-duels speelde.