Vejinovic: 'Er speelt nog steeds een rechtszaak, wij vinden dit niet normaal'

Vejinovic: 'Er speelt nog steeds een rechtszaak, wij vinden dit niet normaal'

19-07-2017 07:47
51

Marko Vejinovic sluit met zijn verhuur aan AZ een moeilijke periode bij Feyenoord af. De middenvelder kwam amper aan spelen toe in het kampioensjaar en maakte ook een zeer vervelend incident door toen boze Feyenoord-fans begin 2016 bij hem thuis verhaal kwamen halen na slechte resultaten.

Daarbij werd hij met de dood bedreigd. "Dat is een mindere periode geweest", zegt Vejinovic tegen het Algemeen Dagblad. "Voor mij en mijn vrouw. En dat heeft ook echt wat met me gedaan. Er speelt nog steeds een rechtszaak, omdat we het niet over onze kant willen laten gaan. Ook al komt het dan vaker voor in de voetballerij. Wij vinden het niet normaal."

Vanwege het voorval besloot Vejinovic naar Alkmaar te verhuizen en dat betekent dat hij nu dichtbij zijn club woont. De middenvelder ziet zijn vertrek bij Feyenoord niet als een vlucht, wel als een bevrijding. Al waren er ook mooie momenten, zoals het winnen van de titel. "Als je ziet wat het bij het publiek teweeg heeft gebracht en hoe goed het was voor de club. Dat is uniek. Voor mij als voetballer is het moeilijk, dan wil je alle wedstrijden spelen. Al beschouw ik het wél als mijn kampioenschap. Zeker doe ik dat. Ik heb er ook een heel jaar voor gewerkt."