Huiswerk voor Ajax na oefenduels met Lyon: 'Kunnen nog paar stappen maken'

Huiswerk voor Ajax na oefenduels met Lyon: 'Kunnen nog paar stappen maken'

19-07-2017 08:45
43

Ajax heeft het slechte nieuws rond Abdelhak Nouri nog niet helemaal verwerkt. Dat liet trainer Marcel Keizer weten, nadat de Amsterdammers dinsdag twee oefenduels met Olympique Lyon hadden gespeeld.

"Die verwerking gaat nog steeds door. Het is pas vier, vijf dagen geleden dat we het slechtste nieuws gehoord hebben. Dat blijft", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Maar goed, je weet ook dat je moet voetballen, dat je moet trainen. Daar hebben we met deze trip weer een stap in gemaakt. Heel veel jongens hebben negentig minuten gespeeld. Dan maak je weer stappen."

De B-keus speelde met 2-2 gelijk, terwijl de A-ploeg met 2-0 onderuit ging tegen Lyon. "De wedstrijden waren wel een beetje identiek. We moeten nog iets vaster aan de bal zijn. Verder moeten verdedigend de puntjes nog op de i. Daar hebben we nog een week voor. Dan moeten we klaar zijn voor OGC Nice. We kunnen nog een paar stappen maken. Maar de ontwikkeling van het team zal ook doorgaan na die wedstrijd. We zijn net bezig."

"Maar we weten dat we een zware tegenslag hebben gehad, dat leeft nog steeds in de groep", vervolgt Keizer. "Dat moeten we ook handelen. Ik denk dat de grootste hulp van de familie van Appie was. Die zijn zo sterk. Ze hebben hun geloof, maar zijn er voor onze selectie ook."