Van den Brom zoekt meer spektakel en toont fragmenten van Ajax en Napoli

Van den Brom zoekt meer spektakel en toont fragmenten van Ajax en Napoli

19-07-2017 11:09
23

John van de Brom wil dit seizoen voor meer vermaak zorgen met AZ. De trainer van de Alkmaarders vond dat dat er afgelopen seizoen aan ontbrak bij zijn ploeg.

"We hebben met AZ een net-niet seizoen achter de rug", aldus Van den Brom, die met AZ nog wel de bekerfinale haalde, in Voetbal International. "Maar wat bij mij overheerst, is de teleurstelling. Vanwege de verloren finales (ook de finale van de play-offs, red.). En wat ik uiteindelijk nog erger vond: het matige spel dat we te vaak op de mat hebben gelegd. Ik heb vorig seizoen veel te weinig genoten op de bank. Hetzelfde geldt voor de supporters op de tribune in ons stadion. Daar baal ik van."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen traint AZ specifieker op dieper en attractiever spel. "Ik visualiseer de intenties met beelden van clubs die het voetbal spelen dat we nastreven", vervolgt Van den Brom. "Je hoeft mij niet uit te leggen dat het niveau van Barcelona van een geheel andere orde is. We gaan Wout Weghorst niet vergelijken met Luis Suárez en Alireza Jahanbakhsh niet met Lionel Messi. Het gaat mij om het idee waarmee Barcelona voetbalt en hoe wij dat met onze eigen capaciteiten kunnen invullen."

"Zo laat ik ook beelden zien van duels van Ajax in het afgelopen seizoen. En van Napoli, vanwege hun manier van druk zetten en tussen de linies in spelen. Ook de goede voorbeelden van onszelf haal ik aan", besluit de AZ-trainer.