De Boer moet in Hong Kong zijn meerdere erkennen in Wijnaldum

19-07-2017 16:20
25

Frank de Boer heeft met Crystal Palace zijn meerdere moeten erkennen in Liverpool. In Hong Kong zag de Nederlander zijn ploeg in de tweede helft twee doelpunten incasseren tegen het team van Georginio Wijnaldum: 0-2.

De Boer trad tegen Liverpool aan met een 3-4-3 formatie, waarbij de driemansvoorhoede bestond uit Wilfried Zaha, Christian Benteke en de jongeling Keshi Anderson. Bij Liverpool begon Wijnaldum op de bank. Manager Jürgen Klopp stuurde een verkapte B-ploeg het veld in. Alleen doelman Simon Mignolet, Jordan Henderson, Adam Lallana en Roberto Firmino waren vorig seizoen vrijwel altijd zeker van een basisplaats. De van AS Roma overgekomen Mohamed Salah maakte ook zijn opwachting.

In de eerste helft werd er niet gescoord in Hong Kong, maar na een uur was het een invaller die de score opende namens Liverpool. Dominic Solanke, voormalig Vitesse-spits, schoot vanaf de rand van het strafschopgeied raak met een droge knal. De beslissing viel vlak voor tijd, toen Divock Origi de eindstand op 2-0 bepaalde. Wijnaldum viel kort na rust in.