'Stevens kan oren niet geloven en maant Roda tot actie: banden snel verbroken'

'Stevens kan oren niet geloven en maant Roda tot actie: banden snel verbroken'

19-07-2017 17:29
71

Huub Stevens doet een dringend beroep op Roda JC om de banden met Ton Caanen zo snel mogelijk door te snijden. Caanen werd begin april op non-actief gesteld, maar de betalingen worden nog elke maand keurig overgemaakt.

Roda leek weinig haast te maken om het dienstverband van Caanen definitief te beëindigen, maar op uitdrukkelijk advies van Stevens is daar verandering in gekomen. Dat meldt Voetbal International. De oud-trainer vindt het onbestaanbaar dat Caanen nog elke maand een riant bedrag ontvangt, terwijl hij de ene na de andere misstap beging in Kerkrade.

Caanen was tijdens zijn anderhalf jaar durende dienstverband een bron van onrust. Hij ruziede met trainer Darije Kalezic, botste met verschillende medewerkers en grossierde in miskopen. De directeur werd daardoor op non-actief gesteld, maar daar bleef het bij. Ondertussen moet Roda alle zeilen bijzetten om geen rode cijfers te schrijven en is er al helemaal geen geld voor versterkingen.

"Binnen veertien dagen hoop ik op uitsluitsel", reageert Collard, die niet aan juridische stappen denkt. "We proberen er samen uit te komen." Overigens zet Stevens ook vraagtekens bij de vaste betalingen aan 'consultant' Nicolas Anelka. Roda is naar verluidt tienduizenden euro's kwijt aan salaris en woonkosten, maar de Fransman is al weken niet in Limburg gesignaleerd.