Chelsea meldt toptransfer: 'Morata volgt Torres op als duurste speler ooit'

Chelsea meldt toptransfer: 'Morata volgt Torres op als duurste speler ooit'

19-07-2017 19:34
30

Alvaro Morata gaat definitief de overstap maken naar Chelsea. De Londenaren hebben woensdag een akkoord bereikt met Real Madrid over de transfersom, bevestigen beide clubs.

Morata moet zelf nog wel tot een vergelijk komen met Chelsea. Daarnaast moet de 24-jarige Spanjaard de medische keuring nog doorstaan. Met de overgang is naar verluidt een bedrag van ruim tachtig miljoen euro gemoeid. Dat is een clubrecord voor The Blues.

Wedden

Meer odds

Chelsea heeft met Morata zijn gewenste aanvalsleider binnen. Lange tijd werd Romelu Lukaku met een terugkeer naar Stamford Bridge in verband gebracht, maar de Belgische spits koos uiteindelijk voor een transfer naar Manchester United. Door de verstoorde relatie tussen manager Antonio Conte en Diego Costa, moest Chelsea op zoek naar een nieuwe spits.

In 2010 maakte Morata zijn officiële debuut voor Real Madrid. Een basisplaats bleef evenwel uit, waardoor hij zijn heil zocht bij Juventus. In Turijn maakte de Spaans international dusdanig indruk dat de Koninklijke in 2016 een terugkoopoptie van dertig miljoen lichtte. Ook in zijn tweede periode in Madrid, zat Morata evenwel veel op de bank.

Met het oog op het WK 2018 kiest Morata nu dus voor een transfer naar Chelsea. De Londenaren breken het clubrecord voor hem. Het vorige record stond op naam van Fernando Torres (58,5 miljoen).