Update: 'Ajax wil Braziliaanse deal van 12 à 15 miljoen voor weekend rond hebben'

Update: 'Ajax wil Braziliaanse deal van 12 à 15 miljoen voor weekend rond hebben'

20-07-2017 11:45
281

Ajax gaat zich naar alle waarschijnlijkheid tóch versterken met een buitenspeler. De Amsterdammers zijn in vergevorderde onderhandelingen met de Braziliaanse aanvaller Richarlison van Fluminense.

Dat melden bronnen rond de Braziliaanse club aan De Telegraaf. In de strijd om Richarlison heeft Ajax vooral concurrentie van AC Milan, dat net als directeur spelersbeleid Marc Overmars ver wil gaan om de vleugelspeler binnen te halen. Naar verluidt moet Richarlison een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen euro opleveren. Dat is vergelijkbaar met de transfer van David Neres vorige winterstop (Sao Paulo).

Mocht Ajax er snel in slagen om Richarlison vast te leggen, dan is de aanvaller mogelijk nog speelgerechtigd voor het uitduel in de voorronde van de Champions League met OGC Nice (woensdag). Daarnaast is Overmars druk bezig met het binnenhalen van een linksback.

Ook voor die positie mag de portemonnee worden getrokken. Tevens houdt Overmars zijn oren en ogen open voor een goede rechtsback voor het geval Deyovaisio Zeefuik te licht wordt bevonden als stand-in van aanvoerder Joël Veltman.

Update 11.45 uur: Ajax hoopt vòòr het weekend een definitief akkoord te hebben met Fluminense over Richarlison. Dat meldt Voetbal International. Net als De Telegraaf weet het medium dat de onderhandelingen over de aanvaller in de afrondende fase zijn aanbeland. Wanneer de komst van de Braziliaan is afgerond, zet Ajax vervolgens in op twee nieuwe verdedigers.