Klaassen geen onbekende voor wereldster: 'Maar ik loop ook een tijdje mee, hè'

Klaassen geen onbekende voor wereldster: 'Maar ik loop ook een tijdje mee, hè'

20-07-2017 07:05
17

Davy Klaassen en Wayne Rooney wisten elkaar woensdag makkelijk te vinden bij Everton in het oefenduel met FC Twente. De voormalig aanvoerder van Ajax geniet van de mogelijkheden die de topscorer aller tijden van Manchester United hem biedt.

"Het is geweldig om met hem te spelen en te kaatsen", zegt Klaassen, die na zestig minuten inviel, in De Telegraaf. "Maar we hebben het wel over een wereldster. Ik vond het ook prachtig toen ik hoorde dat hij ons kwam versterken. En Wayne is niet naar Everton gekomen om af te bouwen. Hij oogt fit en kan zo goed voetballen."

Volgens Klaassen wist Rooney ook het een en ander over hem. "Hij heeft in elk geval in de Europa League-finale met Manchester tegenover ons gestaan", aldus de middenvelder. "Maar ik ben er al gauw achter gekomen dat hij aardig wat dingen van Ajax weet. En van mij toch ook wel. Maar ik loop inmiddels ook een tijdje mee, hè."

Klaassen is bij Everton in een compleet andere wereld terechtgekomen. De club van manager Ronald Koeman wil de aanval openen op de top van Engeland. "Ik heb met Koeman vooraf lang gesproken over de ambities die de club heeft. En die maakt Everton ook waar. Er zijn meer aankopen gekomen en dat zorgt voor een enorm sterke selectie."