Cocu wuift kritiek weg: 'Logisch dat je niet op een rode loper wordt gebracht'

Cocu wuift kritiek weg: 'Logisch dat je niet op een rode loper wordt gebracht'

20-07-2017 07:17
65

Phillip Cocu begint aan zijn vijfde seizoen bij PSV en is daarmee de langst zittende trainer in de Eredivisie. De oud-international denkt niet dat hij het nog tien seizoenen volhoudt, maar vooralsnog is zijn houdbaarheidsdatum niet verstreken.

"Dat is wel heel lang, maar ik geloof best dat een coach een lange periode aan kan blijven bij een club", reageert Cocu in het Eindhovens Dagblad. "Zolang er maar voldoende veranderingen zijn en je je kunt blijven ontwikkelen. Dat is voor mij een belangrijk ijkpunt. Ik kan stappen zetten in mijn manier van werken en hoef niet in routine te vervallen."

Te ver vooruit kijken doet Cocu niet. "Laten we ons vooral concentreren op komend seizoen en niet te veel over termijnen praten. We moeten ten opzichte van vorig jaar een aantal procenten winnen. Het is namelijk procentenwerk en zal ook dit jaar weer tot het einde toe spannend blijven", doelt hij op de titelrace met Feyenoord en Ajax.

Een van de kritiekpunten, dat hij de jeugd te weinig kansen geeft, bestrijdt Cocu. "Als je jonge spelers brengt en het is te vroeg, heb je ook de kans dat ze helemaal wegvallen als er kritiek komt. Plus het lijkt me niet meer dan logisch dat je niet op een rode loper naar het eerste elftal wordt gebracht. Je moet geduld hebben, ambitieus zijn en alles moet in het teken staan van die stap."