Fraser schrikt bij Vitesse: 'Dat was niet het geval. Het was verschrikkelijk'

Fraser schrikt bij Vitesse: 'Dat was niet het geval. Het was verschrikkelijk'

20-07-2017 07:35
9

Henk Fraser beseft dat het trainingskamp in Tsjechië veel vraagt van zijn spelers. De Vitesse-trainer doet er alles aan om zijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op de competitie en de Europa League.

Het draait om gewenning, zegt hij in de Gelderlander. "Aan het reizen een dag voor de wedstrijd, aan het eten, aan de cultuur van een ander land. Het gaat in mijn ogen vooral om vermoeidheid. Na een vlucht heb je daarmee te maken. Ook omdat je een paar dagen eerder in het weekeinde al een wedstrijd hebt gespeeld en een paar dagen later er nog een wacht. Dat speelt allemaal mee in de kop van een voetballer."

Fraser is niet blij met de training van woensdagavond. Die was van onvoldoende niveau, vindt hij. "Het gaat bij een training voor de wedstrijd om de uitvoering. Als trainer heb ik niet het maximale gevergd op conditioneel vlak. Daarom moet de passing en het positiespel goed zijn. Dat was zojuist niet het geval. Het was verschrikkelijk. En dat terwijl de omstandigheden uitstekend zijn. We hadden dan ook lekker kunnen trainen, maar we hebben niet lekker getraind."