Van den Brom: Waren we eindelijk af van dat gelul in de media

Van den Brom: "Waren we eindelijk af van dat gelul in de media"

20-07-2017 12:53
36

Noch bij de clubleiding, noch bij hemzelf zijn er volgens John van den Brom eerder dit jaar twijfels geweest over een langer verblijf in Alkmaar. AZ maakte pas in februari wereldkundig dat een optie in het contract van de trainer gelicht werd. 

"Max Huiberts, Robert Eenhoorn (directeur voetbalzaken en algemeen directeur, red.) en ik vormen een driehoek bij AZ, met zeer veel overlegIk zit vaker met de directeuren om de tafel dan thuis met mijn gezin. Dat zijn korte lijntjes. Waarbij we kritisch naar elkaar durven te kijken. Als je voortdurend op die manier met elkaar communiceert, kom je niet snel voor verrassingen te staan. We weten wat we willen bij AZ en wat we van elkaar verwachten", vertelt Van den Brom aan Voetbal International. 

"We hadden afgesproken dat er voor 1 maart duidelijkheid zou zijn over die optie in mijn contract. Ver daarvoor werd dat in de media steeds meer een item. Alsof ik moest vrezen voor mijn baan, alsof het contact met Max en Robert niet goed zou zijn", vervolgt de coach, die sinds september 2014 bij AZ werkt.

"Echt onzinverhalen. Daarom was het voor iedereen goed dat begin februari het nieuws over mijn contractverlenging naar buiten kwam. Waren we eindelijk af van dat gelul in de media."