Ten Hag vreest Europa League-return: 'Dat weten we uit ervaring'

Ten Hag vreest Europa League-return: 'Dat weten we uit ervaring'

20-07-2017 13:24
30

FC Utrecht moet alles op alles zetten om te winnen van Valletta in de tweede voorronde van de Europa League. Dat zegt trainer Erik ten Hag, die allerminst zeker is van het feit dat zijn ploeg de volgende ronde van het Europese toernooi haalt. In Malta eindigde het heenduel vorige week in een doelpuntloze remise. 

"De voorbije dagen hebben we gewerkt aan ons aanvalsplan. Dat is belangrijk, want we hebben tegen Valletta een goal nodig", citeert het Algemeen Dagblad Ten Hag, tijdens de persconferentie op sportpark Zoudenbalch van FC Utrecht. "We treffen een eerzuchtige en ambitieuze tegenstander."

"We weten uit ervaring dat je hier niet zomaar even mee afrekent", vervolgt de trainer, die daarmee refereert aan 2013, toen FC Utrecht onderuit ging tegen FC Differdange in dezelfde fase van het toernooi. Tegen en bij de Luxemburgse ploeg verloor FC Utrecht met 2-1 in hun stadion, met 2400 toeschouwers. In eigen huis werd het 3-3, waardoor FC Utrecht uit het toernooi lag. Van dat team speelt alleen verdediger Mark van der Maarel nu nog bij de Utrechters.

Lees ookUtrecht moet uitwijken: 'En onze resultaten zijn dan helemaal niet slecht'