Guardiola bevestigt vertrek van talentvolle spits: ''Eer om met hem te werken''

Guardiola bevestigt vertrek van talentvolle spits: ''Eer om met hem te werken''

20-07-2017 18:05
14

Kelechi Iheanacho is bezig aan zijn laatste dagen bij Manchester City. Coach Pep Guardiola heeft bevestigd dat de jonge spits op weg is naar de uitgang.

Iheanacho is achter Gabriel Jesus en Sergio Agüero pas de derde spits in de pikorde en hoeft het komende seizoen niet te rekenen op veel speeltijd. Manchester City liet al in een vroeg stadium blijken dat de tienvoudig international van Nigeria op zoek mocht naar een andere club. Guardiola verwacht dat de 20-jarige aanvaller snel verkast. ''Een transfer is in de maak. Misschien is het volgende week of binnen tien dagen al rond'', sprak de Spaanse manager op een persconferentie in het Amerikaanse Houston.

Manchester City zegt echter niet voorgoed vaarwel tegen Iheanacho. City zal namelijk een terugkoopoptie in het contract laten opnemen, zo bevestigde Guardiola. ''We hebben de optie om hem over enkele jaren weer terug te halen. Hij is een jonge speler en verdient het nu om te spelen. Hij moet speelminuten maken op deze leeftijd en daarom beslist de club wat het beste voor hem is."

Guardiola vindt het aan de andere kant wel lastig om zijn pupil te laten gaan. ''Het was een eer om met hem te werken, want het was niet gemakkelijk voor hem, omdat ik hem weinig andere opties gaf'', besloot Guardiola. De kans is zeer groot dat Leicester City de volgende bestemming van Iheanacho wordt. Guardiola wilde echter niet bevestigen dat The Foxes hem aan zullen trekken.