'Wesley is een fenomenale voetballer en ik hoop dat hij hier naartoe komt'

'Wesley is een fenomenale voetballer en ik hoop dat hij hier naartoe komt'

21-07-2017 08:12
27

Zakaria Labyad zou een eventuele transfer van Wesley Sneijder naar FC Utrecht toejuichen. De Marokkaanse middenvelder heeft grote bewondering voor de clubloze spelmaker, die in de wandelgangen wordt gelinkt aan een overstap naar stadion Galgenwaard. 

"Hij is een fenomenale voetballer en ik hoop dat hij hier naartoe komt. Hij maakt ons sterker", zei Labyad donderdag tegen ELF Voetbal, direct na het gewonnen Europa League-duel met FC Valletta. Hij denkt niet dat de komst van een extra aanvallende middenvelder een bedreiging is voor zijn plek binnen het elftal.

"Voetballers die willen voetballen, kunnen altijd met elkaar voetballen. Ik kan net zo goed met Sneijder spelen als met iedere andere voetballer. Ik heet hem van harte welkom. Hij is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen tien jaar. Toen ik nog jong was, behoorde Sneijder tot mijn idolen."

"Ik keek veel naar hem. Sterker nog: hij is de reden dat ik aan mijn traptechniek ben gaan werken. Ik heb veel respect voor hem", besluit Labyad. 

Lees ook: Ten Hag geheimzinnig over clubloze Sneijder: "Dan blijft het stil"