'Kloteperiode' voor Vitessenaar: Ik ben mentaal weleens geknakt. Wat wil je

'Kloteperiode' voor Vitessenaar: "Ik ben mentaal weleens geknakt. Wat wil je"

21-07-2017 09:13
11

Maikel van der Werff (28) is dolblij nu hij weer helemaal fit is. Het afgelopen seizoen verliep vanwege een slepende knieblessure zeer teleurstellend voor de Vitesse-verdediger. "Ik liep te klooien met de knie. Daar baalde ik ontzettend van", zegt hij in gesprek met de Gelderlander over die periode. 

"Ik wil het er eigenlijk ook helemaal niet meer over hebben. Het was een kloteperiode", aldus Van der Werff, die met een terugslag te maken kreeg. "Ik ben mentaal weleens geknakt. Wat wil je als je elke dag apart moet trainen."

Aan het einde van het seizoen kreeg Van der Werff van trainer Henk Fraser enkele speelminuten tijdens de gewonnen bekerfinale tegen AZ (2-0). "Dat was een mooi gebaar, ook een die laat zien hoeveel hij met mij meeleefde. De trainer weet namelijk hoe ik me voelde, omdat hij in zijn carrière ook een aantal keer geblesseerd is geweest. Die vijf minuten in de bekerfinale waren voor mij prachtig."

"Dat ik blessurevrij ben, maakt me gelukkig", vervolgt de mandekker, die enorm uitkijkt naar de wedstrijden in de Europa Leauge. "Europees voetbal is het hoogst haalbare voor een voetballer. Het zijn de mooiste wedstrijden in je carrière."