Ajax-target Richarlison doet denken aan PSV'er: Daar is hij dodelijk

Ajax-target Richarlison doet denken aan PSV'er: "Daar is hij dodelijk"

21-07-2017 10:06
60

De aanstaande Ajax-aankoop Richarlison (rechts op de foto) doet qua speelstijl denken aan Jürgen Locadia. Dat zegt Grads Fühler in gesprek met De Telegraaf. Fühler is een kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal. Hij adviseert Ajax regelmatig. 

"Ik zou het heel knap vinden als Ajax erin slaagt deze jongen weg te kapen. Na het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 staan de grote Europese clubs in de rij", aldus Fühler. De twintigjarige Richarlison speelt bij zijn huidige club Fuminense vaak op de vleugels. Fühler denkt dat het talent op termijn meer een diepe spits wordt.

"Hij is te vergelijken met Jürgen Locadia. Die wordt bij PSV door Luuk de Jong naar de zijkant verdrongen. Op het moment dat Richarlison van America FC naar Fluminense kwam, had hij nog te maken met Fred en speelde hij ook vanaf links."

"De dreiging die je bij Locadia ziet, dat heel doelgerichte, heeft Richarlison ook", weet Fühler. "Hij komt vaak voor de goal en is daar dodelijk. Het zou echt mooi zijn voor het Nederlands voetbal als hij naar de Eredivisie komt."

Lees ook: Ajax wil Richarlison vrijdag presenteren: 'Hij is veel verder dan Neres, denk ik'