Update: Ajax bevestigt komst van Finse belofte met driejarig contract

Update: Ajax bevestigt komst van Finse belofte met driejarig contract

21-07-2017 14:06
48

Ajax staat op het punt zich te versterken met een zeventienjarige Fin. Saku Ylätupa komt volgens lokale media over van HJK Helsinki.

Ylätupa staat in Finland te boek als een grote belofte. De afgelopen drie maanden liet koploper HJK Helsinki hem op huurbasis kilometers maken bij RoPS Rovaniemi, waar Ylätupa drie doelpunten in zeventien competitiewedstrijden maakte. Daarmee heeft hij zich volgens MTV Sportin in de kijker gespeeld bij Ajax, dat werk lijkt te maken van zijn komst.

De Amsterdammers zouden een mondeling akkoord hebben bereikt met Ylätupa en zijn management. Dat wordt omgezet in een meerjarig contract als hij achttien wordt (4 augustus 2017). Ajax hoeft alleen een opleidingsvergoeding te betalen voor Ylätupa, die nog geen profcontract heeft. De jonge Fin is tweebenig en komt het best tot zijn recht als middenvelder. Na zijn overstap naar Ajax sluit hij aan bij Ajax O17 of O19.

Update 14.06: Saku Ylätupa komt inderdaad naar Ajax. De Amsterdammers bevestigen vrijdagmiddag dat er overeenstemming is bereikt met de zeventienjarige Fin en zijn club HJK Helsinki. Zodra Ylätupa achttien wordt, tekent hij een driejarig contract. De talentvolle middenvelder sluit na zijn komst aan bij Ajax O19.