Keizer legt zijn drie plannen bij Ajax uit: Dat ik Huntelaar naast Dolberg zet

Keizer legt zijn drie plannen bij Ajax uit: "Dat ik Huntelaar naast Dolberg zet"

21-07-2017 14:17
49

Peter Bosz hechtte in zijn jaar bij Ajax veel waarde aan de 'vijfsecondenregel', maar opvolger Marcel Keizer heeft niet zo'n stokpaardje. De coach is fan van de regel, maar denkt ook verder dan het binnen vijf seconden heroveren van de bal.

"De vijfsecondenregel is een prima regel, maar volgens mij zijn er meer trainers die daaraan doen. Ja, ik heb wel een Plan B. En een Plan C. Dat hadden we vorig jaar bij Jong Ajax ook", zegt Keizer in gesprek met Ajax Life. "Plan B kan zijn dat ik Huntelaar naast Dolberg zet. Dat moet je oefenen. Het kan niet zo zijn dat ik zeg tegen degene die op de bank zit: hupsakee en ga er maar in. Dat is geen Plan B. De rest van het team moet wel weten dat we in dat geval moeten doen."

"Plan C kan zijn dat je ook in een andere formatie kan spelen. Maar we nemen de tijd ervoor om daar aan te werken. Ik heb ook niet volgende week al een plan B en plan C klaarliggen", vervolgt Keizer. "We kunnen in een andere formatie spelen, maar toch in de kracht van de spelers blijven. Het gaat er niet om wat ik als trainer kan verzinnen, maar om dat het team optimaal functioneert. Ik verzin dan liever twee goede plannen dan zes halve."