Van Bronckhorst blij: De groep applaudisseerde toen ik het bekendmaakte

Van Bronckhorst blij: "De groep applaudisseerde toen ik het bekendmaakte"

21-07-2017 21:48
45

Giovanni van Bronckhorst beseft dat de feeststemming van mei nu echt plaats moet gaan maken voor de focus op het komende seizoen. Met Champions League-voetbal en natuurlijke de Eredivisie en KNVB Beker wacht de Rotterdammers een loodzwaar seizoen. 

Vorig seizoen kwam Feyenoord in de Europa League uit. "Het schakelen tussen de twee competities zal net als vorig jaar zwaar zijn. Maar dat hebben wij vorig jaar in de Europa League goed gedaan, ook tegen zware tegenstanders. Dat moeten wij dit seizoen ook doen", zegt Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond

Feyenoord werd afgelopen seizoen op de laatste speeldag kampioen, waarna een groot feest volgde. Van Bronckhorst is wat dat betreft helder: "Het gevaar is dat wij te lang aan vorig seizoen denken. Dat is klaar nu. Dat heb ik vanaf dag één gezegd. We beginnen weer vanaf nul. De jongens beseffen dat vorig seizoen niet meer telt."

Vrijdag onthulde Van Bronckhorst aan de spelersgroep dat Karim El Ahmadi de aanvoerdersband overneemt van Dirk Kuyt. "Hij is de aangewezen persoon om captain te zijn. De groep applaudisseerde toen ik het bekendmaakte."