In het kort: Duitse vrouwen winnen moeizaam, PEC-duel gestaakt na rode kaarten

In het kort: Duitse vrouwen winnen moeizaam, PEC-duel gestaakt na rode kaarten

21-07-2017 22:47
50

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Favoriet Duitsland wint moeizaam
De Duitse vrouwen hebben vrijdagavond een moeizame overwinning geboekt op het EK in Nederland. In Tilburg werd Italië met 2-1 verslagen, waardoor de valse start enigszins is goedgemaakt. Topfavoriet Duitsland speelde het eerste duel gelijk tegen Zweden. Omdat de Zweden vrijdag wonnen van Rusland, staan zij nog wel boven Duitsland. Italië is door de nederlaag al uitgeschakeld. 

Makkelie staakt oefenduel PEC
PEC Zwolle heeft een oefenwedstrijd tegen Gençlerbirligi met 2-0 gewonnen. De negentig minuten werden echter niet volgemaakt. Na 81 minuten hield scheidsrechter Danny Makkelie het voor gezien. Een speler van de Turken kreeg twee keer geel in tien seconden, waarna coach Ümit Özat woedend werd en ook rood kreeg. Na de twee rode prenten ontspoorde het duel volledig en maakte de arbiter er een einde aan.