Ziyech: 'Dat verwachten mensen niet van mij, er is een bepaald beeld gecreëerd'

Ziyech: 'Dat verwachten mensen niet van mij, er is een bepaald beeld gecreëerd'

22-07-2017 07:03
44

Hakim Ziyech keek uit naar de start van het komende seizoen, tot hij Abdelhak Nouri naar de grond zag gaan. De twee waren maatjes bij Ajax en de Marokkaanse middenvelder vindt het onderwerp nog te lastig om te bespreken.

Ziyech is momenteel bezig om het een plekje te geven. "Het is nog te kort geleden gebeurd om hierover te praten in de media", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb er heel veel verdriet van en het doet nog te veel pijn."

Het AD interviewde Ziyech ook vóór de situatie rond Nouri. In dat gesprek ging het onder andere over de Europa League-finale en zijn rol bij Ajax. "Dat was toch de belangrijkste wedstrijd uit mijn leven", zegt hij over de finale. "Ajax was Ajax niet. Ik vind dat het lelijke voetbal van het mooie voetbal heeft gewonnen. Ik ben meer van het mooie, maar Mourinho heeft er succes mee, dus ik begrijp hem wel."

Bij Ajax had Ziyech moeite met de fysieke inspanningen. Hij geeft aan dat hij bij sc Heerenveen en in zijn eerste jaar bij FC Twente ook al een stapje extra zette. "Maar dat verwachten mensen niet van mij, omdat er een bepaald beeld van mij is gecreëerd. Ik weet dat het altijd al in me heeft gezeten. Thuis tegen Feyenoord begon het echt te komen, dat gevoel. Terwijl mensen het nog raar vonden dat ik de wedstrijd tegen FC Kopenhagen oversloeg omdat ik me toen vermoeid voelde. Tegen Feyenoord voelde ik juist de energie."