'Nederland? Misschien over vier of vijf jaar. Als mijn vrouw het goed vindt'

'Nederland? Misschien over vier of vijf jaar. Als mijn vrouw het goed vindt'

22-07-2017 07:18
8

Erik Pieters hoopt weer in aanmerking te kunnen komen voor het Nederlands elftal. De linksback van Stoke City baalt ervan dat hij al een tijdje niet meer is opgeroepen. Ook spreekt hij over zijn rumoerige vertrek bij PSV.

"Ik heb daar een paar maanden geleden al wat over gezegd in een tv-programma en misschien komt er een keer verandering in. Het zou prachtig zijn", zegt Pieters over Oranje tegen het Eindhovens Dagblad. "Bij PSV ben ik niet op de beste manier weggegaan en had ik in mijn laatste jaar te maken met blessures. Wat was ik graag een keer kampioen geworden, maar gelukkig is het de club daarna alsnog gelukt. Met Jetro Willems had PSV toen een goede vervanger en ik kon voor het goede bedrag naar Stoke."

Ondanks dat Pieters het naar zijn zin heeft in Engeland, hoopt hij nog een keer op een avontuur. "Hier heb ik een plekje kunnen afdwingen, maar natuurlijk wil ik nog best een keer een transfer maken. Zo niet, ook prima. Het belangrijkste is dat je speelt. Nederland? Nee, dat komt over vier of vijf jaar wel weer. Als mijn vrouw het goed vindt", lacht hij.