Guardiola verkoopt aan AS Roma: Werk liever niet met speler die niet wil blijven

Guardiola verkoopt aan AS Roma: "Werk liever niet met speler die niet wil blijven"

22-07-2017 08:08
7

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft bevestigd dat Aleksandar Kolarov de club gaat verlaten voor AS Roma. De Servische linksback heeft zelf bij de manager gevraagd of hij mag vertrekken.

"Kola heeft me het afgelopen seizoen met heel veel dingen geholpen", zei Guardiola na de 2-0 oefennederlaag tegen Manchester United. "Maar hij heeft nu een grote kans om terug te keren naar Rome, waar hij eerder heeft gewoond. Hij sprak met mij en de club en heeft me gevraagd of hij mocht vertrekken."

"Ik wil het liefst niet werken met spelers die niet willen blijven", vervolgt Guardiola over de linksback die in 2010 overkwam van Lazio. "Daarom is dit de beste optie voor iedereen. Ik wens hem het allerbeste, want hij is echt een aardige gozer. We hadden een uitstekende relatie."

Manchester City kondigt waarschijnlijk snel de komst van een nieuwe linksback aan. Een akkoord met AS Monaco over Benjamin Mendy is eindelijk aanstaande. Kolarov gaat bij AS Roma, dat de deal nog niet heeft bevestigd, in een defensie met oud-PSV'er Héctor Moreno en oud-Feyenoorder Rick Karsdorp spelen.