'Zeer gunstige deal voor NAC: alleen auto en woning voor zes spelers'

'Zeer gunstige deal voor NAC: alleen auto en woning voor zes spelers'

22-07-2017 08:21
48

NAC Breda heeft door de komst van Thomas Agyepong liefst zes huurlingen van Manchester City in de selectie voor komend seizoen. Daar blijft het volgens BN DeStem bij.

In het samenwerkingsverband met de Engelse club zou namelijk opgenomen staan dat NAC ieder jaar vier tot zes talenten krijgt. Daar is de club uit Breda overigens niets aan kwijt. Manchester City neemt het volledige salaris van de zes huurlingen van NAC voor zijn rekening. Die salarissen liggen drie tot vier keer hoger dan bij NAC.

De Bredanaren hoeven alleen een woning en een leaseauto te regelen voor de huurlingen. Bovendien deelt NAC middels een 'development fee' mee in een eventuele toekomstige transfer van een van de huurlingen. Dit is bijvoorbeeld het geval met Enes Ünal, die een halfjaar in Breda speelde en en waarvoor NAC een klein percentage ontving van de 14 miljoen euro die Villarreal deze zomer betaalde.

NAC huurt dit seizoen naast Agyepong ook Thierry Ambrose, Paolo Fernandes, Manu Garcia, Angelino en Pablo Mari van City.