De Wit blijft hoop houden op herstel Nouri: Dachten dat ik kasplantje zou worden

De Wit blijft hoop houden op herstel Nouri: "Dachten dat ik kasplantje zou worden"

22-07-2017 08:36
75

Rob de Wit leeft mee met Abdelhak Nouri en diens familie in deze zware tijden. De oud-Ajacied werd zelf in de zomer van 1986 op 22-jarige leeftijd getroffen door een hersenbloeding en zag zijn voetbalcarrière daarmee ten einde komen. Uiteindelijk kwam hij er tegen de verwachtingen in toch grotendeels bovenop.

"Toen de gevolgen duidelijk werden, moest ik slikken", zegt De Wit in het Algemeen Dagblad over de situatie van Nouri. "Dit raakt mij. Ik wens Nouri en zijn familie veel sterkte. Het nieuws van Nouri komt hard binnen. Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eigen situatie. Mijn familie beleeft alles opnieuw. Ik weet ook hoe moeilijk ze het binnen de club hebben."

De Wit blijft hoop houden en heeft daar goede redenen voor. "Ik ben geen dokter, maar blijft hoop houden. Ik was ook afgeschreven. Ze dachten dat ik een kasplantje zou worden. Toch herstelde ik voor 95 procent. In deze tijd is de steun van familie en vrienden belangrijk. Het scheelt dat Nouri bij een club als Ajax zit. Zij hebben mij toen ook fantastisch geholpen."