Update: 'Neymar geeft groen licht aan PSG: Franse club gaat deal afronden'

Update: 'Neymar geeft groen licht aan PSG: Franse club gaat deal afronden'

22-07-2017 13:22
92

Paris Saint-Germain onderzoekt momenteel hoe de club Neymar kan halen binnen de regels van Financial Fair Play. Dat meldt L'Equipe zaterdagochtend.

De mogelijkheid dat Neymar naar Parijs trekt wordt met de dag groter. Paris Saint-Germain was aanvankelijk sceptisch toen het kamp van Neymar de club benaderde om over een transfer te praten, maar begint zelf inmiddels ook steeds meer te geloven dat een deal mogelijk is. De club wacht nu alleen nog maar op het moment dat de entourage van Neymar groen licht geeft voor een transfer.

Een akkoord tussen beide partijen is dan het probleem niet meer. PSG heeft Neymar laten weten dat het bereid is en in staat is om de vastgestelde afkoopsom van 222 miljoen euro te betalen. Ook kan het voldoen aan de wens van de Braziliaan om dertig miljoen euro netto per jaar te verdienen.

PSG heeft eerder in situaties gezeten dat een wereldster de club benaderde om te gaan onderhandelen, enkel en alleen om een beter contract bij zijn huidige club af te dwingen. Een jaar geleden gebeurde datzelfde met Neymar. Nu lijkt echter alles anders en is PSG dichterbij het aantrekken van een van de beste voetballers ter wereld dan ooit.

Update 13.22: Neymar heeft groen licht gegeven aan Paris Saint-Germain om de transfer naar Parijs af te ronden. Dat meldt ESPN zaterdag. PSG gaat 222 miljoen euro betalen en een jaarsalaris van 30 miljoen euro. Daarmee zou Neymar het transferrecord van Paul Pogba (105 miljoen euro) vermorzelen.