Van der Gaag haalt bekende naam uit Eindhoven naar Excelsior: 'Verder ontwikkelen'

Van der Gaag haalt bekende naam uit Eindhoven naar Excelsior: 'Verder ontwikkelen'

22-07-2017 10:05
10

Jinty Caenepeel maakt de overstap van FC Eindhoven naar Excelsior. Dat maakt de Rotterdamse eredivisionist zaterdag bekend via de officiële kanalen. Caenepeel (21) werkte in Eindhoven samen met Mitchell van der Gaag, de trainer van Excelsior. Hij heeft voor drie jaar getekend. 

"Ik was er zelf snel uit met Excelsior, maar de clubs moesten er onderling nog uitkomen voor het definitief was. Ik ben blij dat het nu eindelijk zo ver is. Excelsior is een mooie club met een leuk stadion. Het is allemaal wat groter dan bij FC Eindhoven en voor mij is het natuurlijk heel mooi om komend seizoen in de Eredivisie te kunnen spelen", vertelt de jonge Belg op de website van zijn nieuwe club.

"Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de Eredivisie is een mooi podium om mezelf verder te ontwikkelen. Daarbij heb ik heel goed samengewerkt met Van der Gaag in mijn eerste seizoen bij FC Eindhoven. Wij hadden toen als team een heel goed seizoen en ook persoonlijk was dat een mooi jaar voor mij. Als trainer is hij altijd eerlijk en recht voor zijn raap. Daar houd ik van."

Caenepeel speelde sinds 2015 voor Eindhoven. In de afgelopen twee seizoenen was hij goed voor zeventien doelpunten in 55 competitieduels.