Feyenoord-aanwinst tevreden: 'Dat heb ik snel opgepakt, moet mijn mannetje staan'

Feyenoord-aanwinst tevreden: 'Dat heb ik snel opgepakt, moet mijn mannetje staan'

23-07-2017 11:14
12

Ridgeciano Haps denkt dat hij zich goed heeft aangepast bij Feyenoord. De linksback hield een goed gevoel over aan de oefenwedstrijd tegen SC Freiburg, ondanks de 1-0 nederlaag.

"Het ging wel lekker. Ik zat er kort op. Lekker fel, zoals ik altijd ben. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden", laat Haps weten aan Feyenoord TV. Hij denkt dat hij zich redelijk heeft kunnen laten zien aan de fans. "Verdedigend zeker. Alleen aanvallend kon ik wel wat meer brengen. Maar ik liet Jean-Paul (Boëtius, red.) voornamelijk in de één-tegen-één zijn acties maken."

Haps geeft toe dat hij wel moet wennen bij zijn nieuwe club. "Maar ik weet hoe Feyenoord wil spelen, dat heb ik wel snel opgepakt. Ik moet mijn mannetje staan ten eerste en aanvallend ook mijn bijdrage leveren." De vleugelverdediger hecht weinig waarde aan de nederlaag tegen Freiburg. "De voorbereiding is meer om elkaar goed te leren kennen, elkaar aan te voelen."

Haps houdt in ieder geval een goed gevoel over aan de trainingsweek in Oostenrijk. "Heel leuk, heel gezellig. Het is een leuke groep en een hecht team. Ik heb kennisgemaakt met de groep, ben veel bij die jongens geweest. Het zit wel goed nu."