Westermann: Ik zei: mooi, maar het interesseert me geen moer. Ik wil spelen!

Westermann: "Ik zei: mooi, maar het interesseert me geen moer. Ik wil spelen!"

23-07-2017 14:21
30

Heiko Westermann staat tegen wil en dank ook wel bekend als 'HW4'. In zijn tijd bij Hamburger SV kreeg hij die bijnaam, maar heel blij was hij er niet mee.

Westermann kreeg in zijn laatste periode bij HSV een cultstatus en werd door supporters gebombardeerd tot HW4, als verwijzing naar het CR7 van Cristiano Ronaldo. De HSV-fans staken daarmee de draak met de Duitse verdediger, die qua niveau niet bepaald in de buurt komt van de Portugese superster van Real Madrid.

"De marketingafdeling van HSV kwam opeens aanzetten met een t-shirt met daarop HW4. Ik zei: dat is mooi, maar het interesseert me geen moer. Ik wil voetballen. We strijden tegen degradatie!", vertelt Westermann aan T-Online. "Het was best een leuk idee, maar de timing was slecht. Ik wilde het niet."

Westermann verliet HSV twee jaar geleden voor Real Betis, alvorens hij vorig seizoen bij Ajax belandde. Inmiddels staat de ex-international van Duitsland onder contract bij Austria Wien. Ajax liet hem deze zomer transfervrij vertrekken.