Feyenoord heeft goede spelers nodig en over Van Persie kunnen we één ding zeggen

"Feyenoord heeft goede spelers nodig en over Van Persie kunnen we één ding zeggen"

23-07-2017 17:22
33

Feyenoord moet Robin van Persie terughalen naar De Kuip. Dat zegt Mario Been, die vorig seizoen als assistent-trainer van Fenerbahçe nauw samenwerkte met de 33-jarige spits.

Been is positief over Van Persie. "Deze jongen heeft nog steeds een touch die je niet veel ziet bij voetballers", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Het is wel belangrijk dat hij fit is. Bij Fenerbahçe heeft hij ons vorig jaar in heel veel wedstrijden enorm geholpen, maar het werd soms ook té veel als hij drie wedstrijden in de week moest spelen."

Wedden

Meer odds

Volgens Been kan Feyenoord hem in elk geval goed gebruiken in de Champions League. "Ik kan me voorstellen dat Feyenoord met de ervaring van Robin een stuk verder zou zijn. Feyenoord heeft goede spelers nodig en over Robin kunnen we één ding zeggen: hij is een fantastische speler."

"Eén of twee wedstrijden kan zeker", vervolgt Been over de inzetbaarheid van Van Persie. "Bovendien heb je er in Nederland wedstrijden bij dat je soms spelers rust kunt geven, zeker als je over Feyenoord praat. In Turkije moet je elke week aan de bak, want je kunt van iedereen verliezen."

Het is geen geheim dat Van Persie meer dan welkom is bij Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst, trainer van de Rotterdammers, heeft bevestigd dat er contact is. Feyenoord hoopt volgens het Algemeen Dagblad op een 'Sneijder-scenario'.