De kwaliteit moet omhoog, over drie weken staat de competitie voor de deur

"De kwaliteit moet omhoog, over drie weken staat de competitie voor de deur"

23-07-2017 20:57
22

Jurgen Streppel is tevreden met de 1-0 zege van sc Heerenveen op het Turkse Genclerbirigli, al hecht hij daar verder weinig waarde aan. Toch maakt hij zijn ploeg een compliment.

"Het gemak waarmee wij kansen creëerden was mooi om te zien", aldus Streppel op de clubsite van Heerenveen. "We maken er eentje, maar hadden er wel een paar meer kunnen maken." Ook de optredens van de talenten Kik Pierie (17) en Dennis Johnson (19) stemden Streppel tevreden. "Knap van die jonge jongens."

Zoals gezegd hecht Streppel weinig waarde aan de oefenzege, die werd beslist door Martin Odegaard. "Ik vond Genclerbirligi geen Eredivisie-niveau. Bovendien zegt oefenvoetbal niet alles. Spelen ze met hun eerste of tweede keus, of een mix? Hebben ze hard getraind? Je weet het niet, daarom moet je vooral naar jezelf kijken. De kwaliteit moet omhoog, over drie weken staat de competitie voor de deur."

De zeventienjarige Pierie keek tevreden terug op de 75 speelminuten die hij kreeg. "Dit was een nuttige oefenzege tegen een pittige tegenstander. Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer krijg. Nu is het aan mij om het te laten zien. Ik moet zorgen dat ik eerste keus ben voor de positie van linksback."