'Riedewald heeft eindelijk beet: maandag contractondertekening in Engeland'

'Riedewald heeft eindelijk beet: maandag contractondertekening in Engeland'

24-07-2017 09:09
50

Jaïro Riedewald mag zich vanaf maandag eindelijk officieel speler van Crystal Palace noemen. Dat verwacht Voetbal International. De twintigjarige verdediger komt over van Ajax.

Het afronden van de laatste formaliteiten tussen Ajax, Crystal Palace en Riedewald namen meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd gedacht. Het lange wachten wordt echter beloond. Riedewald zet naar verwachting maandag zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Crystal Palace, waar manager Frank de Boer sinds deze zomer aan het roer staat. De Boer liet Riedewald drie jaar geleden debuteren in de hoofdmacht van Ajax.

Met zijn vertrek naar Engeland komt er een einde aan een frustrerende periode voor Riedewald. Na de komst van Peter Bosz raakte de linkspoot zijn basisplaats kwijt aan Nick Viergever en later Matthijs de Ligt. Afgelopen seizoen speelde hij zestien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan het merendeel als linksback. De Boer ziet in Riedewald waarschijnlijk een centrale verdediger. Ajax ontvangt naar verluidt negen miljoen euro uit Londen.