Manchester City bezegelt deal met AS Monaco en vestigt nieuw wereldrecord

Manchester City bezegelt deal met AS Monaco en vestigt nieuw wereldrecord

24-07-2017 14:01
44

Het is officieel: Benjamin Mendy is speler van Manchester City. De Engelse grootmacht neemt de Franse linksback voor een recordbedrag over van AS Monaco.

Manchester City en Monaco doen geen mededelingen over de transfersom, maar Franse en Engelse media weten het zeker: Mendy is sinds maandag de duurste verdediger ooit. City maakt 58 miljoen euro over naar Monaco. Daarmee verbreekt de club van manager Pep Guardiola het wereldrecord dat pas een week stond. Kyle Walker, die overkwam van Tottenham Hotspur, kostte 57 miljoen.

"Ik ben dolblij dat ik vanaf vandaag onderdeel ben van Manchester City", reageert de 23-jarige Mendy op de clubsite. "Het is één van de belangrijkste clubs in Europa en Pep Guardiola staat altijd aanvallend voetbal voor. Ik ben er zeker van dat we de komende jaren succesvol zijn."

Mendy heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in het Etihad Stadium, waar hij het shirt met rugnummer 22 krijgt. Opvallend genoeg rondde Manchester City zondag ook al de komst van een rechtsback af. Voor Danilo, die overkwam van Real Madrid, werd dertig miljoen euro betaald. Mendy is na Bernardo Silva de tweede speler die deze zomer Monaco verruilt voor City.