De Mos deelt niet in Oranje-feestvreugde: 'Technisch matig, onbeholpen'

De Mos deelt niet in Oranje-feestvreugde: 'Technisch matig, onbeholpen'

25-07-2017 09:10
78

Heel Nederland is lyrisch over de Oranjevrouwen, maar Aad de Mos is niet van plan om de polonaise te lopen. Volgens de analist stelt het niveau weinig voor. Oranje bereikte maandagavond de kwartfinale van het EK.

"Er wordt nu gehyped dat het allemaal zo geweldig is en leuk om naar te kijken", zegt De Mos tegen Omroep West. "Waarschijnlijk gebeurt dit omdat het EK in Nederland plaatsvindt en er nu geen andere kampioenschappen plaatsvinden. Wimbledon is voorbij, de Tour de France nu ook."

Naarmate het toernooi vorderde, nam het niveau volgens De Mos af. "Ik was heel enthousiast na de eerste poulewedstrijd tegen Noorwegen, maar je ziet het per duel minder worden', vertelt De Mos. "Je ziet dat de meiden niet gewend zijn veel wedstrijden in korte tijd te spelen."

Ook de 1-2 overwinning op België is volgens De Mos niet om over naar huis te schrijven. "Ik vond Oranje tegen België technisch matig voetballen. Veel spelers kwamen onbeholpen over. Alleen Lieke Martens speelt echt geweldig. Zij is een lust voor het oog. Ik snap wel dat zij komend seizoen bij Barcelona voetbalt."