De Jong hoopt op nieuwe kans: Ik heb goede periodes gehad bij PSV

De Jong hoopt op nieuwe kans: "Ik heb goede periodes gehad bij PSV"

25-07-2017 18:28
21

Siem de Jong hoopt na zijn uitstapje bij PSV nu weer bij Newcastle United hoge ogen te kunnen gooien. Fysiek is hij inmiddels weer helemaal de oude, zo zegt de Nederlandse middenvelder in gesprek met Newcastle United TV.

De Jong zit momenteel vol in de voorbereiding met Newcastle, dat afgelopen seizoen terugkeerde naar de Premier League. "Het gaat goed en ik voel me ook goed. In de oefenwedstrijden had ik wel meer moeten scoren, maar ik ben wel blij dat ik kansen kan creëren. Ik ben mezelf aan het ontwikkelen, ik word elke week sterker", zegt De Jong. 

De aanvallende middenvelder kijkt met een goed gevoel terug op zijn seizoen bij PSV. "Het was een goed seizoen. Het was fysiek onmogelijk om een heel seizoen lang vol te spelen, gezien de twee moeizame seizoenen daarvoor. Maar ik heb goede periodes gehad bij PSV."

"Er werd hard en veel getraind, dus fysiek gezien was dat ideaal voor mij. Ik heb competitiewedstrijden en Champions League-wedstrijden gespeeld, dus dat is mooi. Ik ben nu fit en sterk en die lijn wil ik doortrekken. Ik ga alles geven om dit seizoen mijn kansen te krijgen", besluit De Jong.