Van Bronckhorst: 'Hij weet dat we hem graag willen hebben, we zijn afhankelijk'

Van Bronckhorst: 'Hij weet dat we hem graag willen hebben, we zijn afhankelijk'

26-07-2017 07:56
40

Giovanni van Bronckhorst bemoeit zich actief met de eventuele komst van Robin van Persie naar Feyenoord. De oefenmeester ziet de 33-jarige routinier van Fenerbahçe graag naar Rotterdam-Zuid komen.

"Ik ken hem goed, we hebben samen in Oranje gespeeld en af en toe appen we met elkaar", zegt Van Bronckhorst in Voetbal International. "Meer dan dat is het niet. Het spel rond zo'n transfer wordt gespeeld door meerdere partijen. Robin weet dat wij hem heel graag willen hebben, alleen zijn wij afhankelijk. Je hebt te maken met zijn club Fenerbahçe waar hij nog een doorlopend contract heeft. Wat willen die? Je moet maar hopen dat alles een keer op het juiste moment als een puzzel in elkaar valt en of dat dit seizoen gebeurt, of misschien volgend jaar, dat weet ik ook niet."

Ondertussen heeft Feyenoord met het verlies van Eljero Elia (Basaksehir), Dirk Kuyt (gestopt) en Steven Berghuis (terug naar Watford) 28 goals en een flink aantal assists ingeleverd. "Klopt, maar ik maak me geen zorgen. Die goals missen we nu, het is een momentopname. Martin (van Geel, red.) is hard bezig dat te compenseren. Ik verwacht de komende weken nog wel wat."