Maradona pleit voor videoarbitrage: Natuurlijk denk ik aan 'De hand van God'

Maradona pleit voor videoarbitrage: "Natuurlijk denk ik aan 'De hand van God'"

26-07-2017 08:09
12

Diego Maradona staat opvallend positief tegenover het gebruik van technische hulpmiddelen in het voetbal. Pluisje stelt in gesprek met de website van de FIFA dat het gebruik van videoarbitrage absoluut noodzakelijk is voor de ontwikkeling van de sport.

"Elke sport gebruikt het en we kunnen niet achterblijven", aldus Maradona. "Veel mensen dachten dat het ergernis zou veroorzaken. Maar dat is niet het geval. Technologie brengt juist transparantie en kwaliteit. Het geeft voordeel aan teams die willen aanvallen en risico's nemen."

Het pleidooi van Maradona is opvallend, aangezien hij op het WK van 1986 scoorde met een opzichtige handsbal, die hij zelf 'de hand van God' noemde. "Natuurlijk denk ik daar aan als ik mijn steun voor technische hulpmiddelen uitspreek. Die goal was afgekeurd als er toen technische hulpmiddelen waren geweest. En zal ik je nog eens wat vertellen: tijdens het WK van 1990 haalde ik een bal met mijn hand van de lijn tegen de Sovjet-Unie. Ook toen hadden we geluk omdat de scheidsrechter het niet zag."