Willems wint Duitse pers al voor zich: Na de eerste dag belde mijn moeder

Willems wint Duitse pers al voor zich: "Na de eerste dag belde mijn moeder"

26-07-2017 20:03
20

Jetro Willems heeft in zijn eerste dagen bij Eintracht Frankfurt kennisgemaakt met de Duitse trainingsarbeid. 'Laufen' is naar eigen zeggen het eerste Duitse woord dat hij heeft geleerd.

"Na de eerste dag belde mijn moeder me op met de vraag of alles goed was gegaan en of ik al een beetje Duits had geleerd", vertelt Willems met een brede glimlach aan Kicker, dat zeer positief over 'der Mensch Willems' schrijft. "Ik zei tegen haar dat het eerste woord dat ik hier heb geleerd, 'laufen' is."

De 23-jarige linksback, die vorige week voor vijf miljoen euro overkwam van PSV, merkt een groot verschil tussen de trainingen in Eindhoven en Frankfurt. "In Nederland lopen we ook, maar dan gaat het vooral om tactische dingen. We doen meer met de bal."

Bij Eintracht Frankfurt is Willems de opvolger van de naar Schalke 04 vertrokken Bastian Oczipkas. De Oranje-international, die door trainer Niko Kovac al 'Maschine' wordt genoemd, stelt dat het contact met zijn nieuwe club al voor het vertrek van Oczipka was gelegd. "Ik heb twee weken gehad om een beslissing te maken. En nu ben ik hier."