Kieft enthousiast over Ajacied: In aanleg de topspeler die we in hem zien

Kieft enthousiast over Ajacied: "In aanleg de topspeler die we in hem zien"

26-07-2017 21:28
10

Wim Kieft heeft veel vertrouwen in Kasper Dolberg. De spits van Ajax brak afgelopen seizoen door bij Ajax en volgens Kieft gaat hij de grote verwachtingen waarmaken. Wél kan de negentienjarige aanvaller nog een hoop leren.

"Wat het punt is met Dolberg: hij is enorm getalenteerd, maar niet voor heel zijn leven lang in de spits", begint Kieft aan tafel bij Ziggo Sport, voorafgaand aan het Champions League-duel van Ajax met OGC Nice. Volgens Kieft moet de spits éérder aangespeeld worden. "Het gaat erom dat je hem zo ver mogelijk op de helft van de tegenstander aanspeelt."

"Toch doet hij er altijd wel wat mee, omdat hij zo getalenteerd is. Hij maakt van een slechte bal een goede bal. Maar het zou zo fijn zijn als je ook telkens de verste bent als je wordt aangespeeld", vervolgt Kieft. "Hij moet wegblijven. In aanleg is hij inderdaad de topspeler die we in hem zien."

Als het aan Kieft ligt is de terugkomst van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax alleen maar positief voor de Deen. Dolberg kan genoeg leren van de 76-voudig Oranje-international. "Hij (Huntelaar, red.) weet natuurlijk beter hoe hij moet lopen. Hij kan minder voetballen, maar hij is wat beter in de zestien meter."