Klopp lovend over mentaliteit Robben: 'Het maakt hem niet uit wat de wereld zegt'

Klopp lovend over mentaliteit Robben: 'Het maakt hem niet uit wat de wereld zegt'

26-07-2017 22:23
11

Jürgen Klopp is erg onder de indruk van Arjen Robben. De Liverpool-manager prijst vooral de mentaliteit van de Nederlander, die al jaren furore maakt bij Bayern München.

"Zijn teamgenoten vragen soms: waarom schiet hij al vanaf daar? Even later geeft hij de bal opnieuw niet af en schiet hij 'm in het doel. Dan zeggen ze: oh ja, goed idee om vanaf daar te schieten", aldus Klopp, die als voormalig trainer van Borussia Dortmund meerdere malen te maken kreeg met de Bayern-aanvaller.

"Het maakt hem niet uit wat de wereld denkt en zegt", vervolgt Klopp. "De regel is: het is beter als elf spelers sámen iets verkeerd doen, in plaats van dat iedere speler doet wat hij wil. Maar Robben weet hoe het team kan profiteren van zijn vaardigheden."

Klopp, sinds 2015 manager van Liverpool, laat weten dat hijzelf geen last heeft van ploeggenoten die over andere spelers klagen. Hij leerde zijn spelers dat alleen 'zijn kritiek' telt. "Niet omdat ik degene ben die alles weet, maar omdat ik degene ben naar wie ze moeten luisteren."