Spelersrapport Ajax: de avond van Van de Beek, hele aanval ondermaats

26-07-2017 22:55
85

Ajax begon woensdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen OGC Nice aan de derde voorronde van de Champions League. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

André Onana - 6,5: Keepte zijn allereerste wedstrijd van het seizoen. Deed het naar behoren, kon niets doen aan de Balotelli-goal, maar oogde wel wat onzeker met de bal aan zijn voet.

Joël Veltman - 6: Een echte Veltman-wedstrijd; een voldoende, zonder echt uit te blinken. Omdat hij zo goed positie inneemt, komt hij zelden in de problemen. Kan wel beter in balbezit.

Davinson Sánchez - 6,5: Een volwassen optreden van de twintigjarige Colombiaan. Overal en nergens te vinden, maar was Balotelli wel kwijt bij de openingstreffer.

Matthijs de Ligt - 6: Had er even niet het oog in bij Balotelli en meteen was het raak. Een kleine voldoende voor De Ligt, die in de tweede helft een gele kaart pakte. Gebeurt hem nog te vaak.

Nick Viergever - 5: Heeft een Indrukwekkend seizoen achter rug, waardoor hij veel krediet heeft. Het zal echter beter moeten om zijn plek als linksback vast te houden.

Lasse Schöne - 5: Het wordt voor de Deense routinier, die zijn 200ste wedstrijd voor Ajax, nog een hels karwei om Frenkie de Jong uit de basis te houden. Onvoldoende.

Donny van de Beek - 7,5: Toonde zich een waardige opvolger van de vertrokken Davy Klaassen. Dat juist hij de 1-1 maakte, zorgde bij iedereen voor metersdik kippenvel.

Hakim Ziyech - 6,5: Niemand leed zoveel balverlies als Ziyech in de eerste helft, maar na rust herstelde hij zich. Speelde verder op de helft van Nice en verdeelde het spel.

Justin Kluivert - 5: Geen goede beurt van Kluivert, die in de pikorde boven David Neres staat. Hoe lang dat gezien de goede invalbeurt van de Braziliaan nog duurt is de vraag.

Kasper Dolberg - 4,5: Zijn optreden deed denken aan de verloren Europa League-finale, waarin Dolberg ook onzichtbaar was. Zonder kansen blijft er weinig over.

Amin Younes - 5,5: Is nog helemaal niet zo lang bezig aan de voorbereiding en leek de benodigde hardheid te missen. Mocht wel negentig minuten blijven staan van Keizer.

Invallers
David Neres - x: Kwam in de 68ste minuut binnen de lijnen voor Kluivert, viel goed in, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Frenkie de Jong - x: Kwam in de 73ste minuut binnen de lijnen voor Schöne, viel goed in, maar speelde te kort voor een beoordeling.