'Heldere boodschap Advocaat voor Sneijder; Ajax zag wens middenvelder niet zitten'

'Heldere boodschap Advocaat voor Sneijder; Ajax zag wens middenvelder niet zitten'

27-07-2017 07:09
78

Dick Advocaat is in onderlinge gesprekken duidelijk geweest naar Wesley Sneijder over zijn toekomst. Wil de 33-jarige recordinternational in beeld blijven bij het Nederlands elftal, dan moet hij een sportieve keuze maken en voor een club uit Europa kiezen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Sneijder wil zich met het Nederlands elftal dolgraag kwalificeren voor het WK en die vervolgens ook spelen, maar moet dan wel kiezen voor het sportieve gedeelte en in eerste instantie niet voor een grote zak geld. De transfervrije middenvelder beseft dat ook.

Wedden

Meer odds

Sneijder wordt al een week gelinkt aan FC Utrecht, maar die transfer lijkt er niet te gaan komen. Trainer Erik ten Hag het niet zitten om zijn ploeg voor de duur van een half jaar aan te passen aan Sneijder, die daarna graag naar de Major League Soccer wil. De Amerikaanse competitie start pas in de winter. Ook Ajax zag het idee om de deur een half jaar voor Sneijder open te zetten niet zitten.

Sneijder moet haast gaan maken. De middenvelder is al twee weken transfervrij en op 31 augustus staat de cruciale interland tegen Frankrijk op het programma. Sneijder is in training in Nederland, maar allerminst wedstrijdfit.

VoetbalPrimeur sprak deze week met het management van Sneijder, dat aangaf dat het salarisgedeelte nooit ter sprake is gekomen. Er is alleen gesproken over de invulling.